Zaken doen met HGB

 

HGB is sinds 1996 actief op de arbeidsmarkt…
…uitzenden betekent voor ons dat wij u werk uit handen nemen!

U moet zich in al uw bedrijfsprocessen continu aanpassen aan de snel veranderde omstandigheden, maar tegelijkertijd letten op continuïteit, efficiency en kosten. 
U bent daar alleen toe in staat wanneer u de beschikking heeft over een flexibel en dynamisch personeelsbestand. Wij houden rekening met de benodigde capaciteiten en kwaliteiten, maar ook met de bedrijfscultuur. 

 
Wij richten ons op een breed scala van uitzendkrachten. Voor tijdelijk of vast werk. Daarnaast zorgen wij voor een snelle en adequate invulling van uw vacatures. Ook denken wij mee op het gebied van planning op zowel lange als korte termijn om zo de pieken tijdens vakantie of seizoensdrukte tijdig op te vangen. 
Onze kracht ligt in de service, die 24 uur per dag tot uw beschikking staat.

Binnen elk bedrijf doen zich situaties voor waarbij tijdelijk extra personeel nodig is, zoals:
-Seizoensdrukte 
-Projecten voor korte of lange duur 

-Zwangerschap 
-Een grote order 

Of misschien heeft u een vacature voor een vaste functie, maar u vindt de gebruikelijke proeftijd van een maand te kort om te beoordelen of iemand echt voldoet. In alle gevallen biedt Uitzendbureau HGB Beilen de oplossing! 


Voor meer informatie, kijkt u bij links en downloads hier vind u onder andere onze betaling goed gedrag van de belastingdienst.

No cure, no pay...
 

Wij werken op 'no cure, no pay'-basis.

U krijgt pas een factuur van ons indien een geselecteerde kandidaat daadwerkelijk bij u werkzaam is. 

Voor elke kandidaat geldt; eerste vier uur op proef!


U kunt kiezen uit diverse mogelijkheden:
Uitzenden, Detacheren, Werving & Selectie en Pay-roll.

Uitzenden

U draagt als werkgever een vacature aan. Aan de hand van deze vacature gaan wij op zoek naar geschikt personeel voor uw bedrijf. 
U krijgt keuze uit meerdere anonieme CV's. Pas als u denkt dat er een geschikte kandidaat tussen zit volgt er een kennismakingsgesprek. Na een positief gesprek nemen wij deze kandidaat op de loonlijst en ontvangt u van ons per week een factuur over de gemaakte uren van de werknemer. 

Detacheren

Detacheren is een vorm van uitzenden met meer zekerheid. Personeel gaat vaak voor een aantal maanden of soms zelfs voor jaren aan de slag bij een opdrachtgever. De opdrachtgever heeft hierbij de zekerheid dat hij hetzelfde personeel blijft behouden, maar hoeft dit personeel niet op de loonlijst te nemen. Hierdoor is de opdrachtgever nooit verantwoordelijk voor alle afdrachten en loonbetalingen.

Werving & Selectie

U draagt als werkgever een vacature aan met de functie-eisen van uw toekomstige personeel. Wij gaan voor u op zoek naar een geschikte kandidaat. Bent u tevreden over een kandidaat dan heeft u de mogelijkheid deze kandidaat zelf op de loonlijst te nemen. 
U betaald slechts een bepaald tarief voor het werven en selecteren van geschikte kandidaten.

Pay-roll

U draagt als werkgever zelf uw personeel aan wat bij u aan het werk gaat/is. U krijgt per week een factuur van de gewerkte uren van uw personeel en bij ons hoeft u geen administratiekosten te betalen. U heeft er verder geen 
omkijken meer na. Geen doorbetaling bij ziekte, wij nemen uw personeel op de loonlijst,
geen doorbetaling als de werkzaamheden stagneren en geen overbodig papierwerk meer. 


Voor pay-roll hanteren wij een algemene rekenformule. 

Factor 1.75 X het bruto uurloon wat uw personeel gaat verdienen = tarief wat u per uur betaald.
Voor vakantiemedewerkers rekenen wij een tarief van factor 1.85 X het bruto loon.
De factor voor vakantiemedewerkers is afhankelijk van het aantal gewerkte uren.